Praktfullt

Eva Kanic-Pieterse har opprettet og driver nettbutikken www.praktfullt.no. I nettbutikken selger hun håndlagde og unike varer fra lokale og nasjonale leverandører, og disse består blant annet av smykker, kort, klær og småting med vintage preg.

Hvorfor egen bedrift?


Eva Kanic-Pieterse hadde lenge et ønske om å starte opp sin egen bedrift. Med småbarn i huset var det hensiktmessig å skape en fleksibel arbeidsplass som kan kombineres med det å ha barn. Samtidig ville hun starte bedrift for å kunne bruke sin kreativitet, og benytte sin markedsføringsutdannelse. Eva er utdannet innen markedsføring og reiseliv ved Rogaland Markedshøyskole.

For øyeblikket er hun i barselpermisjon fra fast jobb som kundeveileder i GE Money Bank, men målet er å få omsetningen så stor at hun kan ta ut lønn fra egen bedrift. Foreløpig er dette i startfasen, og det tar selvsagt tid å bygge opp butikken, men Eva er allerede godt i gang.

prakt.jpeg#asset:859

Hva har vært viktig i planleggingsfasen?

Eva valgte å starte et enkeltpersonforetak, og salgskanalen er i hovedsak nettbutikk. Varene kjøper hun fra leverandører som selv lager varene, og hun tar arbeidet med å markedsføre produktene ved å presentere dem med bilder og tekst i nettbutikken. Leverandørene driver selv egne bedrifter med organisasjonsnummer, og det er viktig at det er god kvalitet på varene. Ofte er det historier bak hvert av produktene, og Eva er opptatt av at varene skal være unike og gi et godt førsteinntrykk.

Nettbutikken driver Eva fra hjemmet, og under planleggingsfasen var det vesentlig at hun kunne kombinere daglig drift med det å være småbarnsmamma. Under planlegging og utvikling av butikken fikk hun råd og veiledning hos Skape.no, både med hensyn til etablering av bedrift og opprettelse av nettbutikk. Den tekniske løsningen av nettbutikken fikk hun et firma til å lage for seg. Den daglige oppdatering med produkter og salg tar hun seg selv av.

Det var viktig å skape en nettbutikk med spesielle produkter. Hun brukte tid til å søke på nettet for å se hva som allerede eksisterte. Hun ønsket å finne noe som var annerledes. Det er en trend i tiden at folk vil være litt spesielle og ha særegne ting. Valget falt derfor på varer som er unike.
I tillegg til å drive som en ren nettbutikk prøver Eva nå også å finne andre salgskanaler, og hun holder nå homeparties i Stavanger-distriktet. I tillegg er hun medlem av Region Stavanger, og har også egen utstilling hos Stavanger Turistinformasjon med eget monter i vinduet.  Det er viktig å hele tiden finne nye måter å selge på.

Har du tatt etablererkurs eller fått veiledning?

Før Eva startet nettbutikken fikk hun både råd og tok kurs hos Skape.no. Hun tok introduksjonskurs for etablerere, samt fikk individuell veiledning fra rådgivere hos Skape.no

Hva har vært positivt og negativt med å starte bedrift?

Det er veldig viktig å være frempå for å bygge opp kontakter og nettverk. For Eva har dette vært en positiv opplevelse, og folk har vært veldig imøtekommende og hyggelige. Folk har tatt godt imot henne ved henvendelser. Det er viktig å finne muligheter, og bruke dem! Det er kjekt å se fremgangen! For henne har det også vært viktig å yte personlig service til kundene. Ved å gi kundene personlig oppfølging får man mer fornøyde kunder, og dette gir positive og gode tilbakemeldinger.
 
Eva har brukt tid til å bygge opp søkeord som gjør at kunder finner henne blant annet på Google. Hun har nå circa 100 treff per dag på siden, og dette har vært en dobling siden jul. Hun har brukt en god del midler til å annonsere for sin butikk, blant annet i ulike magasiner ? og det er gøy å se at dette fungerer.

Har du noen gode råd til andre som går med etablerertanker?

  • Ta etablererkurs
  • Skriv ned masse spørsmål og svar på alt du lurer på
  • Bruk Skape.no - det er jo fantastisk å få gratis kurs og informasjon
  • Sjekk på nettet og få tips og råd fra andre
  • Driver du nettbutikk, så jobb aktivt med å komme høyt opp på listen hos Google og andre søkemotorer
  • Jobb aktivt med markedsføring, her må man investere
  • Treff og omgås positive folk som vil deg vel. Finn de som gir deg energi og gode idéer
  • Det gjelder bare å bestemme seg; dette skal jeg gjøre!

prakt2.jpeg#asset:860