English

And the winner is... Rogaland?

26. og 27. april er det NM i Lillestrøm. Kan det tenkes at årets ungdomsbedrift kommer fra Rogaland i år?

Rogaland stiller med hele fire ungdomsbedrifter på årets NM. I tillegg til Noisse UB fra Dalane VGS, deltar Hook It UB fra Strand VGS, Sanus UB fra Karmsund VGS, og Reflec UB fra Lundeneset VGS i den nasjonale finalen for Ungdomsbedrifter.

Noisee UB fra Dalane VGS ble i mars kåret til årets Ungdomsbedrift i Rogaland. Med fokus på bærekraftig vareproduksjon og mindre plast i havet deltar de nå i norgesmesterskapet for Ungdomsbedrifter.

Bygger bro mellom skole og næringsliv

I 2017 var nær 6 500 personer fra arbeids- og næringsliv på ulike måter involvert i Ungt Entreprenørskaps aktiviteter i Rogaland. Noen av disse har vært mentorer for ungdomsbedriftene.  

- Gjennom Ungdomsbedrift får elevene praktisk erfaring i samarbeid med næringslivet, og for mange er dette det første møtet med arbeidslivet. Bedriftene får møte neste generasjon medarbeidere og utfordre ungdom på oppgaver og problemstillinger de vil møte i fremtiden. Ungt Entreprenørskap har derfor en unik rolle i å bygge bro mellom skole og fremtidens næringsliv, sier Jan Hauge, styreleder i Ungt Entreprenørskap Rogaland.  

Om Ungt Entreprenørskap

Ungt Entreprenørskap ble startet i 1997 og er en landsomfattende ideell organisasjon. På landsbasis har nær 200 000 elever fått erfaring med ungdomsbedrift siden oppstarten. Ungt Entreprenørskap jobber i samspill med utdanningssystemet, næringslivet og andre aktører for å utvikle barn og unges kreativitet, skaperglede og tro på seg selv.  

– Aldri har Ungt Entreprenørskap vært mer relevant enn nå. Dagens unge er fremtidens ledere i næringslivet og de skal utvikle velferdssamfunnet fremover. Da er det ekstra gledelig at flere av Ungdomsbedriftene har fokus på bærekraft og hvordan de gjennom sin forretningside kan gjøre verden til et litt bedre sted for de som kommer etter oss. Dette lover godt for framtidens næringsliv i Rogaland! Vi har ambisjoner om at alle elever og studenter i fylket skal få tilbud om entreprenørskap i utdanningen sin, både slik at vi skaper motiverende skolehverdager i dag samt at vi bygger entreprenørskapskompetanse for framtidens næringsliv, avslutter Maria Aasbø.