Gratiskurs i immaterielle rettigheter med Patentstyret, Håmsø og CMS Kluge, 7. desember, 09:00-13:30

I dette kurset vil Patentstyret, Håmsø Patentbyrå og CMS Kluge gi innsikt i hvordan man beskytter bedriftens immaterielle rettigheter (Intellectual Property Rights).

I dette kurset vil Patentstyret, Håmsø Patentbyrå og CMS Kluge gi innsikt i hvordan man beskytter bedriftens immaterielle rettigheter (Intellectual Property Rights), hvordan en god IPR-strategi kan innlemmes i bedriftens overordnede strategi, og gjennomgå beste praksis for håndtering av rettighetene til IPR som er utviklet sammen med andre.
Målgruppen er bedrifter som driver i teknologiintensive bransjer, og som derfor må forholde seg til patentering og hemmelighold.

Innhold

Grunnleggende om immaterielle rettigheter: Innføring i de ulike industrielle rettighetene (oppfinnelser, design, produkter, patenter og merkevarer) og hvordan de fungerer. Fokus på patentering.

Grunnleggende IP-Strategi: Gjennomgang av ulike strategier for å tjene penger på patentrettigheter.

Immaterielle rettigheter i samarbeidsrelasjoner: Strategisk og industrielt samarbeid mellom ulike aktører blir mer og mer vanlig, og er i mange tilfeller en forutsetning for å lykkes. For å unngå konflikter er det viktig å ha en bevisst håndtering av eierskapet til det som utvikles i samarbeid med andre. Vi vil gå igjennom mulige fallgruver, og strategier for å unngå disse.

Tidsplan

  • 08:45 Registrering og kaffe
  • 09:00 Grunnleggende om IPR rettigheter m/fokus på patentering
  • 10:00 Hvordan tjene penger på et monopol
  • 11:00 Immaterielle rettigheter i samarbeidsrelasjoner
  • 12:30 Lunsj og mingling
  • 13:30 Patentstyret og Håmsø er tilgjengelige for 1:1 samtaler, ved behov.

Seminaret strømmes direkte via Patentstyrets nettsider for de som ikke kan delta fysisk. Det er åpent for alle, men krever påmelding via link.

Her er påmeldingslenke til fysisk møte i Stavanger: https://app.bwz.se/patentstyret/b/v?event=346&ucrc=AAA1F56A70

Her er påmeldingslenke til strømming av seminaret: https://app.bwz.se/patentstyret/b/v?event=349&ucrc=30DCA1C839