Webinar - Lag video & animasjoner til sosiale medier med Canva, 22. februar 2022 kl 12-15

På dette webinaret vil vi ved hjelp av verktøyet Canva - www.canva.com - vise hvordan man kan lage små videoer for egen bedrift som kan benyttes i markedsføring på sosiale medier. Kurset passer også for deg som er nybegynner! Dette er et kreativt og morsomt kurs som gir deg inspirasjon til å lage små filmer til bruk på for eksempel Facebook eller Instagram.

Tidspunkt: Tirsdag 22. februar 2022 kl 12:00-15:00
Pris: Gratis for gründere i Rogaland
Påmeldingsfrist: 24 timer før kurset holdes

For å skape innhold til bedriftens Facebook-side, bedriftens Instagram-konto eller tilsvarende trenger man å være kreativ, og dette kurset har som formål å vise hvordan du enkelt kan lage slikt videoinnhold. Hensikten er å lære hvordan man kan lage kreative filmer for å markedsføre sine produkter og tjenester på en dynamisk måte. Vi viser hvordan du kan bruke Canva for å lage små videosnutter og animasjoner til bruk på sosiale medier slik som bedriftens Facebook side, Instagram profil eller tilsvarende.

Krav til forkunnskap: Du trenger ikke å ha noen som helst bakgrunn innen film for å ta dette kurset. Med Canva er det enkelt å lage flotte filmer, det eneste du trenger er en konto hos Canva. Det er også en fordel at du har jobbet litt på PC tidligere og har forståelse for hvordan du bruker tastatur og mus, samt en smarttelefon eller nettbrett.

Kurset gjennomføres som webinar, og hovedtema på kurset blir bruk av Canva for å lage filmer. Instruktøren vil dele sin skjerm og vise praktiske eksempler på hvordan dette gjøres. Canva er et nettbasert verktøy som i utgangspunktet kan benyttes som en gratis versjon, men på dette kurset vil instruktøren benytte fullversjon (betalt versjon) av Canva. Et slikt abonnement koster cirka 1100 kroner per år – les mer om de ulike versjonene av Canva her.

Kursets innhold:

  • Hva er Canva og hvordan oppretter man en konto.
  • Logg inn på Canva og ta utgangspunkt i ulike videomaler tilpasset Facebook, Instagram eller tilsvarende.
  • Tilpasning av videoen med gratis bilder, grafikk, videoer eller egne filmer og opptak.
  • Tilpasning av farger og beskjæring av bilder og filmer.
  • Legg til tekst og bildetekster.
  • Legg til musikk og animasjoner.
  • Bruk verktøyene som ligger i menyen hos Canva med gratis musikkbibliotek, videobibliotek, elementer, fotografier, animasjoner og annet.
  • Nedlasting og deling av videoer – når alt er klart kan du dele filmen til sosiale medier eller videoplattformer. Vi viser hvordan dette gjøres.

Vi anbefaler at du lager en egen konto på Canva før kurset. Det er mulig å benytte seg av en gratis konto, men for å få full nytte av verktøyene hos Canva anbefaler vi en betalt versjon. Det er også mulig å følge kurset uten å betale for Canva først, så kan du heller kjøpe en fullversjon etter kurset dersom du synes dette er noe for deg!

NB: Vi vil ikke vise hvordan du lager avanserte filmer. Kurset tar kun for seg hvordan du lager enkle filmsnutter og animasjoner til bruk på sosiale medier.

Kursholder: Kathrine Jølle Wathne (Aktiv Kunnskap AS)

............................................................................................................................

For nærmere informasjon kontakt:
Rudolf Hansen – mobil: 974 67 981 - rudolf.hansen@skape.no
Marita Kongsgård - mobil: 930 94 390 - marita.kongsgard@skape.no
Suzanne de Kok Selstad - mobil: 950 48 515 - suzanne.dk.selstad@skape.no

Kursbetingelser:
Tilbudene våre er betalt av det offentlige, og derfor gratis for deg. Dersom du uteblir fra en påmelding uten å melde fra til post@skape.no, minst 24 timer før kurset, ser vi oss nødt til å fakturere deg kr. 300,-.

Påmeldingsskjema